Faskompensering

Kondensatorer, fabrikat Vishay

Terasaki i Sverige är återförsäljare av Vishay Electronic GmBH, Division ESTA. Huvudkontoret ligger i Landshut, Tyskland. Vishay är ett väldsomspännande företag som tillverkar kondensatorer från kretskortmontage till högspänningskondensatorer. Terasaki är koncentrerad på lågspänningskondensatorer där vi har vår naturliga kundbas.

Kataloger och manualer finns att ladda ner under sidan "Nedladdning"

Kondensatorer PhMKP och PhMKPg

Kondensatorer PhMKP och PhMKPgTerasaki saluför två typer av kondensatorer, ESTAprop som är oljeimpregnerade och ESTAdry som är torra.
Vi säljer mest oljeimpregnerade typen som har längre livslängd jämfört med den torra och passar bäst i applikationer tillsammans med drosslar/filter, då de har låg termiskt resistans och mycket god värmeavledningsförmåga. Båda har dock högsta temperaturstandard klass D. Båda typerna finns i skyddsklass IP00 och IP20.

ESTAprop kondensatorn är uppbyggd på MKP-teknologin. (metalliserad polypropylenfilm). MKP-teknologin har en självläkande funktion i slutet av kondensatorns livslängd, vilket förlänger livslängden. Kondensatorn har även en inbyggd övertrycksäkring (overpressure tear-off fuse).
Vid slutet av livslängden kan ett övertryck byggas upp i kondensatorn på grund av elektrisk- eller termisk överlast.
Locket på kondensatorn kan då expandera och samtidigt bryta spänningen till kondensatorn.
ESTAprop lågspänningskondensatorer finns med märkspänningar från 230V till 1000V och med kVAR värden från 2,5 kVAr till 37,1 kVAr.

 

Snabbdata

SeriePhMKP…., cylindriskPhMKPg…., cylindrisk
BeskrivningLVAC Kraftkondensator – Olja – Inomhus, IP00 – IP20LVAC Kraftkondensator – Torr – Inomhus, IP00 – IP20
TypKondensator, fast, lågspänningKondensator, fast, lågspänning
TeknologiMKP, metalliserad polypropylenfilmMKP, metalliserad polypropylenfilm
Spänning max (V)1000V1000V
Kapacitans max. (µF)3-fas D:3x335,0, 3-fas Y: 219,3 1-fas 332,23-fas D:3x335,0, 3-fas Y: 219,3
Ut min. (kVAr)22
Ut max. (kVAr)37,137,1

 

FaskompenseringFaskompensering

 

 

 

Kondensatorerna kan köpas lösa med min. kvantitet om 9 st (Diam. 64 mm) alternativt 4 st (Diam. 84,4 mm), som kompletta kondensator steg eller som kompletta kondensatorbatterier.

 

 

 

 

 

Regulatorer, typ PFC6N och PFC12N

Regulatorer, typ PFC6N och PFC12NTerasaki i Sverige saluför Vishays regulatorer. PFC är en helautomatisk regulator 6 steg alternativt 12 steg. Vid normal drift läser av mättransformatorns placering, stegen storlek, C/k värde etc. Regulatorn har fabriksinställning på övriga funktioner ex. cirkelreglering. Rekommenderat är dock att ställa in aktuellt börvärde på cos fi och strömtransformator-omsättning.

Katalog och manualer finns att ladda ner under sidan "Nedladdning"

 

 

Drosslar, fabrikat Mangoldt

Drosslar, fabrikat MangoldtTerasaki har från start salufört Mangoldts drosslar. Mangoldt tillverkar ett mycket stort antal typer av drosslar. Vi lagerför några standardtyper, 189Hz och 210Hz 25kVAr och 50 kVAr. Övriga typer tas hem vid order.

 

Terasaki logo

© All Rights Reserved Terasaki Electric (Europe) Ltd.